Front-End Developer
Front-End Developer

Meld je aan als Front-End Developer bij Joblr

front end developer joblr

Freelance Front-End Developer op het platform van Joblr

Een front-end developer (ook wel front-end ontwikkelaar of front-end programmeur genoemd) is de persoon die verantwoordelijk is voor de technische kant van de voorkant van een website, programma of app. Als freelance front-end developer zorg je in feite voor de verbinding tussen het design en de programmatuur die nodig is om de website, programma of app te laten werken. Veel front-end developers hebben zich gespecialiseerd in een specifieke programmeertaal, voorbeelden daarvan zijn PHP-developers, Java-developers en C++ developers.

front-end developer joblr

Verschil front-end developer en back-end developer

Als je de woorden 'front-end' en 'back-end' vertaalt naar het Nederlands, begin je al een aardig idee te krijgen wat de functies inhouden en wat de verschillen zijn. 'Front-end' betekent letterlijk genomen 'voorkant' en 'back-end' is 'achterkant' wanneer je het vertaalt. 

 

Een front-end developer houdt zich bezig met de voorkant, de ‘front’, van het betreffende digitale product zoals een website of een app. De voorkant (front end) van een website, app of programma is alles wat een gebruiker ziet. Dit wordt ook wel de user interface genoemd. Een front-end developer schrijft in verschillende programmeertalen waaronder HTML en CSS waarmee de front-end developer een product levert die er visueel aantrekkelijk uitziet en een uitstekende gebruikerservaring biedt. 

 

De back-end developer daarentegen creëert, regelt en beheert alles wat aan de achterkant van een website, app of programma gebeurt. Dit zijn de dingen die je als gebruiker vaak niet ziet zoals databeheer, server-inrichting en server-beheer en de beveiliging van deze digitale producten.

Wat verdient een freelance front-end developer?

Uit onderzoek van Indeed is gebleken dat een front-end developer in loondienst gemiddeld €53.517 bruto per jaar verdient. Als je als freelance front-end developer begint, is het moeilijk om te weten hoeveel je nou jaarlijks precies gaat verdienen. Maar dit kan je wel inschatten: het gemiddelde uurtarief van een freelance front-end developer is €90 per uur. Als je dan 30 uur per week werkt en 12 weken per jaar vakantie neemt, komt dat neer op €108.000 per jaar!

front-end developer joblr

Waarom freelance front-end developer zijn bij Joblr?

Als freelancer wil je je zo goed mogelijk presenteren; wij willen dat ook. Op het freelancer platform van Joblr schrijf je je gemakkelijk gratis in, vind je eenvoudig de weg op het platform en meld je je snel en eenvoudig aan voor de leukste jobs! Ons platform floreert in gebruiksvriendelijkheid en professionaliteit en onze aanpak zorgt niet alleen voor leuke, geslaagde klussen, maar ook tot duurzame en creatieve partnerships. Partnerships van opdrachtgever, freelancer en Joblr.